Ervaringen

Ervaringen van onze Klanten

Bijenkast

Het werken met Segeberger kasten bevalt mij prima. Denk dat de temperatuur ook beter op peil te houden is door de bijen dan bij de simplex kast Bovendien zijn ze onderhoudsvrij Heb dan ook het voornemen om stapsgewijs over te gaan op Segeberger kasten

Harrie
Online Imker Cursus

Basis cursus vind ik erg goed te volgen. De indeling is fijn, je kunt per onderdeel een stuk terugkijk. Heb er veel van geleerd!!

Bart
Bijenvolk

We wilden er graag een bijenvolk bij omdat die van ons nadat we een veger hadden weggegeven het niet gered heeft. Had niet gelijk in de gaten dat we deze in Raalte mochten ophalen, helaas ruim een uur rijden. Geen spijt!!! Wat kan die Ben geweldig vertellen en kregen we veel info over bijen houden die we op de cursus misten, een geweldige ervaring en gaan zeker nog eens naar de Hammerhof!! Ga naar de Hammerhof, naar Ben! Krijg je geen spijt van en waar voor je geld.

Johanna
Bijenvolk

Een hele fijne ervaring. Ben is heel enthousiast, nam de tijd en heeft veel uitgelegd. Heb je een vraag dan mail je even en je hebt op korte termijn een reactie.

Carin en Ric
Bijenkast

Nog weinig moeten werken met de bijenkasten. Het lijkt mij een zeer werkbare kast.

Stijn
Online Imker Cursus

Handig, geeft je echt de handvaten om te starten.

Danique
Bijenkast

Mooie kasten en lichter dan houten kasten. Zijn makkelijker te verplaatsen als het nodig is en beter bestand tegen kou en warmte.

Arie uit Waarder
Bijenkast

De bijenkast is goed ontworpen en gebouwd, wat het werken met de bijen aangenaam en minder stressvol maakt. Het openen en sluiten van de kast is eenvoudig.

Jolanda/ Gerard
Bijenkast

Kast is erg licht. Waardoor het gemakkelijk is om erin te kunnen werken, zonder je rug teveel te belasten.

Ramon
Hammerhof ervaring van Bart
Bijenkast

Top. Lichtgewicht kast (behalve wanneer de raten vol met honing zitten!!) makkelijk mee te werken.

Bart
Jos en Jurre kijken samen in de bijenkast
Bijenkast

Deze segebergerkast is veel lichter dan de andere twee houten kasten die we hebben. Ook de voerbak in de kast is erg handig.

Jos en Jurre
Bijenvolk

Goede, duidelijke service zonder moeilijke woorden. Op de door jou opgegeven plaats en tijd kan het volk opgehaald worden. Daar krijg je uitgebreide uitleg over de bijen en is er alle tijd en ruimte om vragen te stellen. De informatie is handig. Het is toch best spannend om het volk te vervoeren. Wat ik vooral fijn vind, is dat je een e-mail kunt sturen als je een vraag hebt. Deze vraag wordt dan binnen een paar uur beantwoord. Echt heel fijn. Zeker voor mij als beginnende imker.

Angelique uit Oude Niedorp
Bijenkast

Tot nu toe werkt de kast top.Hij heeft een laag gewicht waardoor ik me geen breuk hoef te slepen. Over de duurzaamheid kan ik nu nog niet zoveel zeggen.De bijen gebruiken ook echt de 2 buitenste ramen. Hieruit concludeer ik dat het met de isolatie wel goed zit.

Alexandra
Bijenkast

Goede aanbeveling de Segenberger kast vanwege zijn vele voordelen, helemaal als je wil starten als imker

Matthias van den Berg
Bijenvolk

Toch vertrokken met een klein hartje maar zeer goed opgevangen door Ben. Alles tot in de puntjes uitgelegd gekregen!Met een zeer goed en enthousiast gevoel opnieuw naar huis vertrokken met 2 kasten in de koffer. De ondersteunende informatie is makkelijk door de illustratie met foto’s en filmpjes. Het is een lange afstand om er naar toe te rijden maar zeker de moeite om Ben over het imkeren te horen spreken. Je krijgt alle informatie die nodig is en je wordt rondgeleid in een bijenparadijs.

Stijn
Online Imker Cursus

Het is eenvoudig te begrijpen, ook de filmpjes maken het extra leerzaam.

Ramon
Carla in imkerpak
Online Imker Cursus

Duidelijk, leuk om de opstart hiervan mee te maken. Elke keer komt er weer een leerzaam filmpje bij. Ook dat je het altijd kunt terugkijken en lezen is erg fijn.

Carla
Online Imker Cursus

Nuttig om alles nog even op een ritje te hebben. De filmpjes waren duidelijk.

Joost uit Nijmegen
Online Imker Cursus

Als beginnend imker kun je met de cursus prima eerst uit de voeten.

Aschwin
Bijenvolk

Ben heeft me verrast. Ik kreeg niet het gevoel van een zakelijke transactie, maar Ben had alle tijd voor mij en deelde vol passie en enthousiasme zijn ervaringen met Bijen met me. Aan de hand van vragen kon Ben inschatten hoeveel kennis er bij mij was en op basis daarvan kreeg ik vele bruikbare tips. Het is misschien niet het goedkoopste adres, maar ik ga er een volgende keer zeker weer naar toe.

Jos
Bijenvolk

Wat een enthousiasme! Ben legt helder uit en draagt zijn kennis mooi over! Informatie omtrent vervoer en inwinteren is helder. Gewoon doen als je graag bijen wilt houden! De hammerhof heeft ook alles te koop wat je nodig hebt om bijen te houden, helemaal top!

Hester
Bijenvolk

Als iemand mij zo vragen om eventueel bijen te gaan houden zou ik ze aanbevelen om naar Hammerhof te gaan.Bij Hammerhof hebben ze alle tijd voor om je vragen te beantwoorden en een advies te geven vanwege de ervaringen die jarenlang hebben opgebouwd. Het ophalen van de bijenkast is in alle rust verlopen met alle tijd met een duidelijke uitleg.

Johannes uit Ruurlo
Bijenkast

We kunnen niet vergelijken, maar zijn hier erg blij mee. Heel gebruiksvriendelijk, licht in gebruik en toch zeer solide.

Petra
Bijenkast

Als beginnend imker is dit een hele makkelijke kast om mee te werken. ( openen, voeren, tillen )

Aschwin
Bijenkast

Prima, alles was goed

Monique zorgboerderij vossenburght
ervaring imker Ton met 3 generaties imkers
Bijenkast

nog niet zoveel ervaring maar tot nu toe lekker licht en handig en past goed in elkaar.

Ton
Bijenvolk

Het was natuurlijk best spannend maar de instructie was erg vertrouwenwekkend en Ben gaf mij het gevoel dat het best moet lukken om met de bijen aan de slag te gaan. Op mijn vragen kreeg ik telkens een antwoord waar ik wat mee kan. Je krijgt een compleet pakket om met imkeren te beginnen. Zowel wat materiaal betreft als wat de instructies betreft.

Jan V
Online Imker Cursus

Hele leuke duidelijke cursus.Heb al weer een aantal dingen opnieuw bekeken.Erg handig

Silvia uit Purmerend
Bijenvolk

Tijdens het ophalen van de bijen nam Ben alle tijd om zijn fantastische Hammerhof te laten zien en geeft ook een uitgebreide uitleg over het broed, inwinteren etc. Zeer deskundig en vriendelijk. Heeft mij in ieder geval ontzettend op weg geholpen. Tuurlijk had ik de cursus doorlopen, maar dan sta je daar opeens met je bijenvolken. Dan is het toch fijn dat je allerlei vragen beantwoord krijgt. Ook advies over diverse gereedschappen en een goede imkerjas/broek. Heb het ook meteen aangeschaft. De informatie over het vervoeren en het plaatsen van de kast was duidelijk. Ik had Ben al van tevoren om advies gevraagd omtrent de plaats bij onze boerderij en deze netjes opgevolgd. Als je wilt beginnen met bijen komt er een wereld aan informatie op je af, om maar te zwijgen over de ervaringen van andere imkers en de verschillende meningen. Soms maken die je aan het twijfelen of je het goede doet. Ben heeft ons in ieder geval ook na het afhalen geholpen met het uitleggen van wat situaties en beantwoorden van vragen. Voelt als een mentor op afstand en dat geeft rust! Zeker een aanrader.

Theo
Online Imker Cursus

Uitermate leerzaam en helder.

Matthias van den Berg
Carla in imkerpak
Bijenvolk

Leerzaam, plezierig in de omgang en heel behulpzaam! Doen! Je wilt gelijk nog meer volken aanschaffen haha

Carla
Bijenvolk

Leuk, en heel inspirerend om deze, voor mij nieuwe imker en zijn werk te zien. De Segeberger kasten zijn nieuw voor mij dus is alle inleidende informatie heel nuttig! We spraken ook over de omgeving waar ik mijn volken plaats en welke bomen en struiken daar veelal staan. De volken zijn flink gegroeid en hebben hun energie gestoken in het maken van de raten. Mijn kinderen en vrienden is het opgevallen dat deze bijen heel rustig en zachtaardig zijn, het is rustiger voor de kast, rustiger als ik in de kast bezig ben.

Valentijn
Bijenvolk

Goede informatie en begeleiding en een een prachtig volk. Ben nam alle tijd om ons alles te laten en uit te leggen en gaf extra informatie. Hartelijke ontvangst

Jan en Berthelle uit Noordwijk
Bijenkast

De diverse delen zijn makkelijk op elkaar te zetten; ook omdat de bijenkast niets. Het openen kost geen moeite.

Angelique uit Oude Niedorp
Bijenvolk

Perfect. Door de online imker cursus heb ik me van te voren goed kunnen voorbereiden. Terplekke kreeg ik van Ben nog waardevolle informatie voor mijn specifieke situatie. Als je koopt, koop dan daar. Het is de rit meer dan waard. De kasten zijn van top kwaliteit.

Alain
Online Imker Cursus

De basiscursus is compleet. Ik had de NVB cursus al een aantal jaren geleden gevolgd, maar de herhaling met de filmpjes is gewoon erg duidelijk. En als je vragen hebt, kun je van Ben snel antwoord verwachten.

Theo
Bijenkast

Het is een ontzettend handige kast. Segmenten passen perfect in elkaar. Formaat, bouw en indeling van de kast is meer dan praktisch. Ik had (gevoelsmatig) verwacht dat de kast veel zwaarder zou zijn. Dit is overigens een compliment naar de kastenbouwer (Segeberger). Ten aanzien van de werkhoogte zag ik hoe Ben dit heeft opgelost / aangepakt en dat idee heb ik zelf ook toegepast. Daardoor werkt het handig en praktisch.

Peter uit Rohel, Imkerij Bee My Guest
Online Imker Cursus

De cursus is zeer nuttig en erg informatief. Het is een zeer welkome aanvulling op mijn reeds opgedane kennis en ervaring. Af en toe lees ik het e.e.a. nog eens door.

Robert
ervaring van imker Leo
Bijenvolk

Erg plezierig, Ben nam de tijd om alles uit te leggen en me zoveel als mogelijk is informatie mee te geven.Natuurlijk werd het laat maar ach dat moet kunnen.

Leo
Bijenkast

De kast is in alle genoemde facetten geweldig! Ik ben verkocht.

Jos
Bijenvolk

Het was een bijzondere gebeurtenis we moesten van ver komen maar eenmaal in Raalte was de rust die de omgeving bracht enorm,Ben moest bij de bijen gehaald worden en zijn zoon was ook druk bezig ….We kregen van een vriendelijke en enthousiaste Ben een stap voor stap plan voor de komende tijd het vervoer etc.Daarna gingen we naar onze bijenkast we deden samen een kast inspectie,allemaal jonge mooie bijtjes nieuw open broed gesloten broed het was allemaal aanwezig.Na de inspectie nog gezellig gepraat natuurlijk over de bijtjes de wijnmakerij etc de kast in de auto en weer terug naar Den Haag.De bijen doen het tot op heden geweldig Ben bedankt voor de leuke middag ! Tis een stukkie rijden maar dan heb je wel het beste

Ron uit Mariahoeve
Bijenvolk

Twee weken geleden heb ik mijn bijenvolkje opgehaald en het is in een woord FANTASTISCH.

Silvia uit Purmerend
Bijenvolk

Mijn ervaring was top!Na veel rond zoeken online bij Ben uit gekomen, en kreeg vlot de informatie waar ik om vroeg.De online cursus is duidelijk en een goede basis om te starten.Ook heb ik bij Hammerhof imker Ben mijn kasten en alle bijbehorende artikelen welke ik nodig heb om te kunnen werken met de bijtjes gekocht,  Ik denk hoop en verwacht hier zeker nog vaker te kopen. want naast producten koop je ook met alle enthousiasme kennisvan zaken. Groeten Imker Rens.

Rens Mali Kedichem
Bijenkast

Eigenlijk zou ik nooit voor een kunststof kast kiezen, omdat ik van hout houd, dacht zelf aan een ouderwetse gevlochten korf.i.v.m. de natuurlijker vorm. Maar heb toch gekozen voor kunststof. En ben nu hoopvol en al een beetje overtuigd van de voordelen hiervan voor de bijen, en is toch degelijk gemaakt ook.

Ben Bourtange
Online Imker Cursus

Heldere cursus die je stap voor stap meeneemt in de wereld van de bijen.

Wiebe
Online Imker Cursus

Praktisch en wat ik heel fijn vond waren de filmpjes erbij om het visueel te maken

Hester
Online Imker Cursus

Duidelijk en leerzaam

Monique zorgboerderij vossenburght
Bijenvolk

Zeer aangenaam om mijn bijenvolk op te halen. Zeer veel leuke informatie en interessante tips en tricks meegekregen om zo te beginnen met mijn eigen volkje. De ondersteunende informatie is zeer interessant en duidelijk. Ben weet waar hij over praat en aarzelt niet om zijn geheimen te delen opdat je zelf een goede start kunt nemen. Als je wilt starten met bijen houden, en dit op een zo natuurlijk mogelijke manier wilt doen is Hammerhof om goede plek om je zoektocht te beginnen.

Tijs
Online Imker Cursus

De cursus geeft erg veel informatie, maar ik mis wel praktische oefening van het geleerde. Ik zal nog regelmatig stukken van de cursus herhalen. Het is natuurlijk wel een voordeel dat dat kan.

Jan V
prive les imkeren ervaring Maite
Privéles

Ik heb een paar maanden geleden een afspraak gemaakt met Ben voor een privé les om een dag met hem te kunnen lopen en vragen te kunnen stellen. Wij hebben broedafleggers geïnspecteerd waaronder twee waren moerloos gebleken. Samen met Ben hebben wij hier ingegrepen, wat voor mij was super leerzaam. Bij thuiskomst, bleek mijn volk ook moerloos en broedloos. Danks aan de ervaring wat ik met Ben hen opgedaan, was ik niet in paniek, wel bezorgd. Wij hebben ook 3 zwermen gecontroleerd en daar de koniningen van gemerkt. Het was een volle, interessant leerzaam en gezellige dag. Het is dat het voor mij 2 uur rijden is, anders zou ik het zo weer doen! Ik heb voor een privé les gekozen omdat tijdens groeps lessen os het moeilijk om echter duidelijk ervaring op te doen. Hier gaat het om een op een. Alle vragen worden duidelijk beantwoord en het ervaring is unique. Lieverd, gewoon doen! Het is iedere euro en uur waard.

Maite uit Assendelft – NH
Online Imker Cursus

Staat veel kennis in. Regelmatig wordt er in gekeken. Maar het mooiste zijn de bijen zelf en vanuit daar komen er vragen die we uit de cursus proberen te beantwoorden.

Arie uit Waarder
Bijenkast

kunststofkasten lijken van goede kwaliteit.het werken in de kast tillen openen is fantastisch.

Jelle
Bijenkast

De kast is erg praktisch. Licht van gewicht en gemakkelijk te openen.

zorgboerderij Kei uit Wadenoijen
Online Imker Cursus

De filmpjes zijn duidelijk en praktisch.

Stefan
Bijenvolk

Vervoer naar de randstad vanuit Raalte was geen probleem. Goed geïnstrueerd tijdens de overdracht. De aanvullende informatie vóór dat we weer vertrokken naar de randstad, was voldoende om te starten. Het overgrote deel was al tijdens de on-linecursus ter sprake gekomen.

Hans uit de Randstad
Bijenvolk

Gewoon doen, je hebt de ervaring van Ben achter de hand. Prima ontvangen en een goede uitleg, niets geforceerd. Mooie lokatie en ontzettend veel kasten. Bij een volgende keer toch bij wat meer daglicht langs komen, het was al schemer en moest nog een uur rijden, dus in het donker de bijenkast op de plek gezet. De reis was zonder problemen. Vanmiddag maar even kijken het met de meisjes gaat, moest eerst werken. Hoop dat ik er veel plezier aan ga beleven. Ben bedankt. 👍🐝🐝

John
Bijenvolk

Om bij Ben de bijen op te halen is een klein feestje. Hij onthaalt je vriendelijk, neemt alle tijd voor je en als je daarna nog met vragen zit kun je altijd info bij inwinnen via bv mail. Ben was duidelijk hoe e.e.a. moest gebeuren (qua vervoer) maar ook daarna bleef hij enthousiast praten over onze hobby. Top kwaliteit bij een persoon / bedrijf die gepassioneerd verteld over de bijen. Waardoor jezelf (als je het al niet was) nog verliefder wordt op deze prachtige wezens.

Mike
Bijenkast

Tot nu toe vond ik het prettig werken met de Segeberger bijenkast. Het vervoer en het verplaatsen gaan prima.

Han uit Hooglanderveen
Bijenkast

De kast is best wel breed, korte verplaatsingen gaat prima, verder heb ik nog te weinig ervaring. De bijen krijgen eerst rust, eind van de week ga ik weer inspecteren.

Toine
Online Imker Cursus

Helder en goed om te zien in de beelden wat je moet doen.

Ronald uit Drachten
Online Imker Cursus

Gaande de tijd steeds vollediger en voldoende om je houvast te geven als beginnende imker

Ron uit Mariahoeve
Bijenkast

Voorzover ik dat na een week kan beoordelen is de kast makkelijk in gebruik door het geringe gewicht. De voerbak vullen gaat makkelijk.

Jan V
Bijenvolk

Ben geeft uitgebreid en duidelijk uitleg over de bijenvolken. Er is ruimte voor vragen en zijn passie voor het vak is zeer aanstekelijk. Echt een Sallandse service; vriendelijk, gastvrij en altijd open voor vragen.

Romee
Bijenvolk

Goed geholpen, bijen doen het prima, haalden de volgende dag al stuifmeel. Vervoer en overzetten bijen ging snel en efficiënt beplanting goed aangegaan. Ga naar Ben van de hammerhof bijen halen vooral beginnende imkers je krijgt er flink wat ondersteuning en Ben kan er enthousiast over vertellen.

Gerrit
Online Imker Cursus

De cursus geeft me af en toe houw vast. een mooi naslagwerk mijn twijfel.

Allard
Jos en Jurre kijken samen in de bijenkast
Bijenvolk

Ben heeft alles op een leuke manier uitgelegd. Ook een rondleiding gehad. Vragen werden ook goed beantwoord. Ook Jurre (10 jaar) kon alles goed volgen. Ben heeft veel kennis van zaken en kan zijn kennis op een goede manier overdragen.

Jos en Jurre
Bijenvolk

Ik ben erg leuk ontvangen door Ben. Hij stond me op te wachten. Na een uitgebreide uitleg over de bijen en de kast een rondleiding door de tuin. veel te horen gekregen over dracht. Samen een volk uit gekozen en deze in de auto gezet. Al met al een erg mooie, leuke en leerzame ervaring.

Allard
ervaring imker Ton met 3 generaties imkers
Bijenvolk

Er wordt goed de tijd genomen bij het ophalen van de bijenvolken, duidelijke uitleg.

Ton
Online Imker Cursus

Een waardevolle aanvulling

Jolanda/ Gerard
Bijenvolk

prima geregeld, altijd doen

Jelle
Bijenvolk

Leuk!

Ramon
Bijenvolk

Heel erg leuk. Uitgebreid voorgelicht over de eerste en belangrijkste stappen en een mooie rondleiding. Daar moet je wezen!

zorgboerderij Kei uit Wadenoijen
Hammerhof ervaring van Bart
Bijenvolk

We hebben ervan genoten. Duidelijke uitleg, gastvrij ontvangst en een prachtige omgeving. Alles is ons duidelijk uitgelegd zodat we direct aan de gang konden thuis.

Bart
Bijenvolk

Bij Ben van de Hammerhof hebben we twee bijenvolken incl. kast gekocht, We werden hartelijk ontvangen en kregen een interessante toelichting hoe alles werkt met het houden van bijen, zeer informatief. Bij het kopen van de bijenvolken kregen we voorafgaand aan het ophalen de online cursus toegestuurd die je alle belangrijke basisvaardigheden voor het imkeren leert aan de hand van informatieve video’s en teksten. Erg aan te bevelen. Tevens kregen we een rondleiding langs de kasten en mochten we 2 bijenvolken uitzoeken met uiteraard het deskundige advies van Ben. Ik ben hovenier dus spraken we uitgebreid over de planten die een goede nectar en pollenwaarde voor de bijenvolken hebben. Kortom zeer aan te bevelen adres om als startend imker je bijenvolken en toebehoren te kopen, een aanrader.

Matthias van den Berg
Online Imker Cursus

Het is fijn om dat een keer door te nemen en later als vraagbaak te kunnen gebruiken!

Valentijn
Bijenvolk

De bijen doen het goed er werd vanaf de 1e dag al veel gehaald aan de gele klompjes te zien.  Het leukste moment van het halen was toch wel het thuis komen en de kast op zijn plek te zetten. Mijn volk moest overgezet worden, ik had zelf een kast.Dit is ondanks dat het stroomde van de regen goed gegaan. Tijdens het overzetten van de ramen moest ik 2 spijkertjes als afstandhoudertjes in de kast slaan. 1 bij vond dit niet zo leuk en heeft me in de hand gestoken. Nou dat viel hartstikke mee, ik schrok meer dan dat het pijn deed. Dat er maar 2 maal werd gestoken geeft wel aan dat het een zeer vriendelijk volk is. Ze hebben het erg te verduren gekregen met de stortbui. Kortom ik heb veel vertrouwen in een goede samenwerking.

Stefan uit Velsen-Noord
ervaring Sjoerd met bijen en kast
Online Imker Cursus

Ik was zeer tevreden over de online cursus.Ik kon zelf bepalen wanneer ik wat wilde leren en alles staat er mooi en overzichtelijk in.

Sjoerd
Bijenvolk

Samen met Henk heb ik de bijen opgehaald. Ruim 2 uur gereden vanuit Waarder. Wij zijn dik tevreden. Vol verwachting hebben wij 2 dagen later in de bijenkast gekeken. Prachtige hoeveelheid bijen die al best wat honing hebben vergaard. Ook hebben wij ze al een liter suiker water gegeven. Al met al dus dik tevreden. . Gewoon top.

Arie uit Waarder
Bijenkast

Ik heb hem pas een dag, maar de kast is overzichtelijk, praktisch en hanteerbaar.

Joost uit Nijmegen
Online Imker Cursus

Als basis een heel goed uitgangspunt om mee te beginnen. Ik kan er goed mee uit de voeten en ik gebruik het nog geregeld om even wat op te zoeken.

Alexandra
Bijenvolk

Omdat het erg warm was moesten we de bijen al om 6 uur ophalen.Maar ook dan is Ben vrolijk en heeft alle tijd voor je.Even gekletst en doorgenomen of je de informatie goed had doorgenomen over het vervoer met nog wat tips.En toen kon mijn avontuur beginnen.Na een lange auto rit de bijenkasten gelijk op de goede plek gezet in hun nieuwe bijenstal. Toen lekker even koffie drinken en de bijen de tijd geven om even rustig te worden. Na een half uur de schuifjes los gezet en konden de bijen hun nieuwe omgeving gaan verkennen. De Hammerhof is een gepassioneerd bedrijf die op een eenvoudige manier je leert imker te worden.De begeleiding is top ze zijn erg kundig en ze denken goed met jou mee. De ondersteunende informatie is erg fijn, die is echt gericht op jou situatie.Ik heb samen met mijn man een snijheester tuinderij. En hebben als die in bloei staan een overvloed aan voeding voor de bijen. Maar we hebben ook advies gekregen voor de andere periode. En we zijn erg blij met de amandelwilgen die we bij de volken hebben gekregen. Dan weet je zeker dat als die goed groeien dat er altijd in de buurt iets te halen valt.

Mirjam Roordink Snijheesters
Online Imker Cursus

Alles mooi geïllustreerd. Zeer duidelijk, eenvoudig met goede tips. Na de basiscursus te hebben gelezen nog meer zin om er in te vliegen.

Stijn
Bijenvolk

Prima, Goede uitleg en ruim de tijd. Betrouwbaar adres

Frank
Online Imker Cursus

De basiscursus bijen houden is een handig hulpmiddel. De cursus zou nog verder uitgebreid kunnen worden met bv. recepten om suikerwater te maken en hoe je een kruidnagelthee voor een doek kunt maken.

Han uit Hooglanderveen
Bijenkast

Prima heb er zelf nu 3, goede bijenkast.

John
Bijenvolk

Zeer leuke ontmoeting en een mooie rondleiding gehad. een goed adres voor zowel de bijen ( echt zachtaardig) als het materiaal en natuurlijk de kennis van ben

Aschwin
Online Imker Cursus

De cursus zit bomvol waardevolle praktische informatie.

Alain
Bijenvolk

Een hele goede, leerzame en gezellige ervaring. Uitgebreide informatie, Ben heeft of maakt in ieder geval de tijd. Samen het volk en toebehoren netjes in de auto gezet. Ik voelde me ‘veilig’ met het bijenvolk naast mij in de auto! Zeker contact opnemen met Ben, zeer bekwame en betrokken imker!

Petra
Bijenvolk

Wij zijn uit Hoorn gekomen en hadden wat vertraging. Na even gebeld te hebben bleek het geen probleem. Toen we er waren hebben we eerst een korte instructie over de opbouw van de jast en de benodigde materialen gekregen. Daarna hebben we uitgebreid de kast door gelopen en kregen we nog zeer bruikbare tips mee. Echt een hele goede en degelijke ervaring. Top. Als ik jou was zou ik ze daar halen. Kijk maar bij die van mij. Hele fijne mensen.

Stefan
Bijenkast

Ik heb alleen ervaring met de kasten van de Hammerhof. Dit omdat ik hun visie erg aannemelijk vond. Maar het klopt ook echt, de kasten zijn lichter dan houten kasten en deze zijn vol nog wel te tillen.Je krijgt ze makkelijk open en ik vind ze erg prettig om in te werken, vooral ook vanwege de fijne afstand gleufjes waar je de ramen inhangt.Ook vind ik hun visie van maar één soort ramen erg fijn. Je kan de ramen makkelijk wisselen van broedkamer naar honingkamer omdat ze de zelfde maat hebben. Omdat we dit jaar nog wel twee huurkasten hebben staan kan ik ook zien dat de bijen in de kasten van de Hammerhof veel minder moeite hebben om de temperatuur in de kast goed te houden. Ze gaan minder snel in de opening staan om te ventileren.

Mirjam Roordink Snijheesters
Online Imker Cursus

De basiscursus is een overzichtelijke en zeer informatieve cursus. De inhoud is veel, maar erg duidelijk omschreven. De begeleidende video’s vind ik een top aanvulling.

Romee
Privéles

4 weken geleden heb ik mijn bijenvolk opgehaald en heb een middag mee gelopen met Ben, het was een hele inspirerende dag en naast dat het erg gezellig was heb ik erg veel geleerd van Ben. Ben ondersteund mij erg goed als ik hem mail heb ik binnen 24 uur antwoord. Ook is Ben bij ons wezen kijken en het gaat erg goed met ons volk, op aanraden van Ben heb ik vorige week een 1e kascontrole uitgevoerd en ben begonnen met inwinteren.

Stephan
Online Imker Cursus

De ondersteunende informatie is goed geregeld door de totale online imker cursus. De online imker cursus is makkelijk te gebruiken en te volgen, om zo tot een hopelijk succes vol bijenhouder te worden

Johannes uit Ruurlo
Online Imker Cursus

De onlinecursus is interessant om de video’s te bekijken en zo eens te zien hoe alles gebeurt.

Tijs
Bijenvolk

Hammerhof biedt echt topkwaliteit bijen en een uitstekende service. Ze hebben een grondige kennis van zaken en zijn altijd bereid om te helpen met advies en ondersteuning. De bijen zijn gezond en goed verzorgd, en je kunt erop vertrouwen dat je bij hen krijgt wat je nodig hebt om succesvol te zijn. Zeker een aanrader als je serieus bent over bijenteelt! Goede ervaring, deskundig advies.

Jolanda/ Gerard
Online Imker Cursus

Heel fijn, we raadplegen de cursus nog regelmatig omdat we beginnend imker zijn en het fijn is om nog even iets op te zoeken.

Carin en Ric
Bijenkast

Super mooie en stevige kast. Nog geen gebreken gevonden.

Danique
Online Imker Cursus

De onlinecursus was voldoende om, tezamen met de ervaringen met een lokale imker als begeleider, zelf als amateurimker te starten.

Hans uit de Randstad
Bijenkast

Het is een stevige, licht in gewicht en makkelijk te hanteren

Bas en Irma
Ervaring van Mark
Bijenvolk

Het is een mooie belevenis, Ben is zeer gepassioneerd en deskundig en niet te vergeten hij heeft humor

Mark